Долоо хоногт гурван удаа загасан хоол идэх нь гэдэсний хорт хавдар үүсэх эрсдэлийг ихээхэн багасгадаг болохыг Олон улсын хорт хавдар судлалын агентлагийн мэргэжилтнүүд тогтоосон тухай "The Telegraph" мэдээлж байна.Судалгааг Европт амьдардаг 476 мянга 160 хүнийг хамруулан 15 жилийн турш хийжээ. Ингэхэд загасны махан хоол идэж байсан хүмүүст гэдэсний хортой хавдраар өвчлөх нь 12 хувиар цөөн байгааг илрүүлсэн байна. Гэдэсний хорт хавдар нь энэ төрлийн эмгэг дотроо хамгийн аюултай хэлбэрийн нэг гэж тооцогддог.Цаашилбал, гэдэсний хорт хавдрын эрсдэлийг багасгахад загасны махны тослог хамаарахгүй байж. Харин хясаа зэрэг нялцгай биетэн хүнсэндээ хэрэглэхэд ямар ч өөрчлөлт ажиглагдаагүй байна. Үүний шалтгаан нь зөвхөн загасанд байдаг омега-3 гэх мэт тослог хүчлүүд гэж үзэж байгаа аж.
Сэтгэгдэл (0)
Сэтгэгдэл бичигдээгүй байна