Хичээлийн шинэ жил эхэлж хүүхдүүд сургууль, цэцэрлэгт яваад биеийн болон оюуны ачаалал их авсантай холбоотой дархлаа суларч цаашлаад мэдрэлийн ядаргаанд орох тохиолдол цөөнгүй байдаг. Хүүхдийн дархлаа тогтолцоо суларсан үед IQ, сэтгэн бодох чадвар, анхаарал төвлөрөл дагаад мууддаг. Мөн хүүхдийн дархлаа суларснаас хамааралтайгаар хүүхдүүд хичээл ойлгохгүй байх, ядрах, нойр хүрэх, стресстэх зэргээс хамааран хичээлдээ явах дургүй болдог.
Биеийн болон оюуны
ачааллын үед боловсруулсан болон чихэрлэг хүнс, амттан ойрхон их идээд
байвал хэрэгцээтэй нэгдлээ авч чадахгүйгээс дархлаа суларч халдварт
болон халдварт бус өвчлөлд амархан өртдөг.
Иймд хүүхдийн нойр, хоол, амралт дээр илүү анхаарч шим тэжээлээр баяжуулсан шөлтэй хоолыг өгч байвал их хэрэгтэй байдаг. Шөлтэй хоолны хувьд илчлэг багатай учир хүүхдийн хоол боловсруулах эрхтэн системд ачаалал өгөхгүй бөгөөд биед шим тэжээл өгөх, дархлаа дэмжих, шингэн нөхөх, бодисын солилцоог дэмжих гээд ач тус олон байдаг тухай хүний их эмч Э. Өнөржаргал зөвлөлөө.
Сүүлийн үед дэлхий нийт хүнсийг шууд хэрэглэхээс илүү витаминаар баяжуулж хэрэглэхийг эрхэмлэж байгаа бөгөөд өдөр тутмын хүнсээр дамжуулан зайлшгүй шаардлагатай амин дэмээ нөхөх шаардлагатай. Дэлхийн 60 гаруй орон “ЭЛКОВИТ”-оор хүнсээ баяжуулан амин дэмийн хэрэглээгээ нөхөж байна.Үүний томоохон жишиг болж Лапша брэнд элковитоор баяжуулсан гоймондоо нэмэлт эрдэс, элковит, витаминаар баяжуулдаг учир баяжуулсан хүнсийг хоолондоо түлхүү хэрэглэх хэрэгтэй.
Амин дэм, шим тэжээлээр баялаг шөлтэй хоолыг хүүхдэдээ 7 хоногт 4 удаа хийж өгснөөр хүүхдийн дархлаа тогтвортой байж эрч хүчтэй, цовоо сэргэлэн болж анхаарал төвлөрөх, сэтгэн бодох чадвар нэмэгддэг. Хүүхдийн бие ядрахгүй хичээлээ сайн ойлгож байвал хүүхэд хичээлдээ явах дуртай болдог. Тиймээс эцэг эхчүүд хүүхдийнхээ дархлааг шөлтэй хоолоор дэмжээрэй.
Дархлаа дэмжих энгийн зөвлөмж:
Сэтгэгдэл (0)
Сэтгэгдэл бичигдээгүй байна