Дэлхий дахинд антибиотикгүйгээр өссөн хүнсний бүтээгдэхүүний эрэлт хэрэгцээ хурдацтай нэмэгдэж байна.
Антибиотик гэж юу вэ?
Антибиотик гэдэг нь төрөл бүрийн нянгаар үүсгэгдсэн өвчнийг эмчлэхэд хэрэглэдэг, нян устгах үйлчилгээтэй эмийн бодис юм.
Дэлхийн хөгжингүй орнууд болох Америк, Канад, Австрали улсууд нь үхэр, гахай, тахиа фермийн амьтдад антибиотик хэрэглэхийг хуулиар хатуу хоригложээ. Хүнсний бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэдэг ААН-үүд амьтдад антибиотик хэрэглэх нь "хатуу хор" гэж үзэж байна. Эдгээр нь хүн хүнсэндээ хэрэглэх үед ноцтой өвчлөлүүд үүсгэдэг.
Эх сурвалж /https://www.healthline.com/nut.../
Учир нь тахиаг эхээсээ мэндэлснээс нь хойш 14-21 хоногийн дотор хүнсэнд нийлүүлж байна. Энэ хугацаанд тахианы бие, бялдрыг нь хурдан өсгөхийн тулд олон төрлийн хоол тэжээл, дааврын бэлдмэл, антибиотикоор хооллодог. Энэ нь эргээд тухайн амьтныг өвчлүүлэх эрсдэлтэй. Харин хүнсний болон мах махан бүтээгдэхүүнээр дамжин хүний биед орсон антибиотик бага багаар хуримтлагдсаар байгаад төрөл бүрийн өвчин үүсгэх, харшилтай болгох эрсдэлтэй байдаг.
Иймд малын эмч, малын эзэд өөрсдийн үйлдвэрлэсэн аливаа амьтны гаралтай бүтээгдэхүүнийг хүнс болгон ашиглахаас өмнө антибиотикгүй байх ёстой гэж үзэж байна.
Энэ хүрээнд Дэлхийн хөгжингүй орнууд болох Америк, Канад, Австрали улсуудын антибиотикгүй өндөг, сүү сүүн бүтээгдэхүүн, тахианы махны борлуулалт 2023 оноос 25 хувиар өссөн судалгаа гарсан байна.
Энэхүү дэлхийн жишгийг дагаж SUNSEA брэнд нь антибиотикгүй, гарал үүслийн гэрчилгээтэй тахианы махыг хэрэглэгчдийн гарт хүргэж байна.
/ Итгэмжлэгдсэн Лабартороор баталгаажсан/
SUNSEA брэнд итгэмжлэгдсэн лабарторын шинжилгээгээр баталгаажсан антибиотикгүй махыг сонгон авч хэрэглэгчдийг антибиотикийн үлдэгдлээс үүсэж болох өвчлөл учирч болох эрсдэлээс урьдчилан сэргийлж байна.
Иймд та бүхэн өөрсдийн хэрэглэж буй хүнсэндээ Монголын анхны “антибиотикгүй”тахианы мах SUNSEA-г сонгон авч хэрэглэхийг уриалж байна.
Сэтгэгдэл (0)
Сэтгэгдэл бичигдээгүй байна